ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

H Άννα Καραμανλή γεννήθηκε στον Πολύγυρο Χαλκιδικής και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.

Ειναι μητέρα 2 παιδιών του Στρατή και της Ελισάβετ. Από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε ενεργά με τον αθλητισμό και κατάφερε να ξεχωρίσει στον ελληνικό στίβο κερδίζοντας διαδοχικά πρωταθλήματα στο Αλμα εις μήκος. Αναδειχθηκε Βαλκανιονικης ενω υπήρξε μέλος της Εθνικής Ομάδας Στίβου επι σειρα ετών και συμμετείχε με τα ελληνικά χρώματα σε Μεσογειακούς , Ευρωπαϊκα κυπελλα και διεθνεις διοργανώσεις. Ολα αυτά μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ’90 που την κερδίζει η αθλητική δημοσιογραφία και ο χώρος της τηλεόρασης. Είναι πτυχιούχος Γυμναστικής Ακαδημίας (ΤΕΦΑΑ) του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και απόφοιτος της Σχολής Δημοσιογραφίας «Μπόνα». Μιλάει Αγγλικά και Ισπανικά. Σήμερα είναι υποψήφια Διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο της Σπάρτης πάνω στο επιστημονικό αντικείμενο: «Ο ρόλος των Μ.Μ.Ε. στην καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα».

Ξεκίνησε την δημοσιογραφική της καριέρα στην ΕΡΤ3 (1991) ως παρουσιάστρια της αθλητικής εκπομπής «Στο Στάδιο Κάποτε». Έχει διατελέσει Αρχισυντάκτρια Αθλητικού Δελτίου Ειδήσεων στην ΕΡΤ (1994-2009) και παρουσιάστρια του κεντρικού Δελτίου στην ΕΡΤ (1995-2012). Έχει υπάρξει η πρώτη γυναίκα παρουσιάστρια στην εκπομπή «Αθλητική Κυριακή» (2004-2009). Είναι τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.

Η πολιτική ήταν το επόμενο «στοίχημα» αφού την ενδιέφερε πάντα η ενασχόληση με τα κοινά. Είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας από το 2007 και ήταν υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας, με την παράταξη «Αττική Νέα Προοπτική»το 2010. Εξελέγη 2η Νομαρχιακή Σύμβουλος (2006-2010), με την παράταξη «Υπερνομαρχία Δράσης».

Στις εκλογές της 6ης Μαιου 2012 εξελέγη για πρώτη φορά Βουλευτής Β΄ Αθηνών με τη Ν.Δ. Μέχρι σήμερα ασκεί με συνέπεια το κοινοβουλευτικό της έργο μέσα και έξω από τα έδρανα της Βουλής.

Συμμετέχει στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, στην Επιτροπή για την Παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου καθώς και στην Υποεπιτροπή για τα θέματα των ατόμων με αναπηρία.

Τον λιγοστό ελεύθερο χρόνο της τον αφιερώνει στα παιδιά της, τα βιβλία και τα ταξίδια, ενώ σημαντική θέση στην καρδιά της κρατάει μέχρι σήμερα ο αθλητισμός.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ → VIDEO →